Ma, prjatle je treba jebat če ne te pozabjo... pravjo
Hec. Zakaj menjava? Predvsem tu igra dosti ogromno vožnje, če seštejem lani in predlani pridem na cca. 140 tisoč km. Petka je pri "magičnih" 180k km enostavno morala it, tale 330Ci pa jih je obrnil 140 jurjev.
Sicer sem mislil da bo šel naprej spomlad / poleti, ko taka šminka avti ratajo spet in, ampak enostavno sem dobil zanj odlično ponudbo. Če pogledaš da si avto, kupil, naredi na njem servis, kupil nov komplet gum, prevozil slabih 30tisoč km skoraj brez izgube - srečno kekec. Pri teh kilometrih moram pač na avto gledat kot orodje.
Avto mi je dokazal da tudi "veliki" bencinarji niso požeruhi in da zna biti avtomatski menjalnik pesmica za vozit.
Dobesedno sem prišel domov in rekel - fak fak, brez avta bom čez teden, nekaj je treba. Obrnil naokoli svašta, med drugim tudi V GTi in A3 sportback 3.2, leona cupro,... pa sem se na koncu zaradi razmeroma ugodne ponudbe odločil da kupim tole.
325i z novim šeststopenjskim avtomatikom in solidno opremo (športni sedeži, delno usnje, športno podvozje, 17tke, tempomat, boljši radio, multifunkcija, bixenon, pranje, ...). Prvi vtis je pričakovan, navdušen še pa še - avto je izredno tih, za vožnjo kot vožnjo udoben ampak zaradi M podvozja precej trd, je pa na cesti izredno nevtralen in pri pretiravanju nič podkrmarjen, ampak se vse zgodi lepo lepo počasi in kontrolirano.
Iskal sem svašta, v bistvu so bili pogoji - ne štiri cilindre, če se le da ne dizel, zaželjen avtomatik, malce dinamičnejši avto (tu passat gladko odleti, pa ne zaradi pogona, tudi če tisto zadaj da avtu svoj čar), obvezni športni sedeži, ne turbo, torej klasičen zaug motor s sprejemljivo porabo... v bistvu zelo splošni kriteriji, ki pa so mi zelo zožali iskanje.
Plus vidim tudi v temu da je nov, z vsemi garancijami, lepo se je usest v avto z nič kilometri. No, upam da je za ene dve do tri leta mir.
Za pir pa velja, Sašo