Golf II, ležaji in udarne gume od Mk3

PREMAKNITE TOPICE NA SPLETNO STRAN OZIROMA V USTREZNE PODFORUME!

Golf II, ležaji in udarne gume od Mk3

OdgovorNapisal/-a super98 dne Če Apr 01, 2010 3:11 pm

Že parkrat sem dobil vprašanje od uprorabnikov kako vgraditi udarne gume, ležaje in šalice amortizerjev od Mk3 na Mk2...

Ta predelava pride v poštev samo če imamo na avtu vgrajene gewinde. Prednost te predelava je v tem, da so te gume bolj trpežne in prenašajo večje obremenitve, torej se izognemo problemov z razpadanjem gumi-ležajev pri dvojkah. Pri trojki sta ležaj in udarna guma posebaj, za razliko od dvojke, kjer je vse skupaj zalito v en kos. Potrebne kose imajo trojke novejših letnikov in vse GTI ter VR6 Mk3.

tukaj je slikica za lažjo predstavo...

Slika

na levi strani je starejša varianta, kot jo ima dvojka, na desni pa novejša od trojke...

spisek delov, ki se rabi za predelavo:
-357 412 331 A udarna guma
-1H0 412 365 A matica
-1J0 412 249 ležaj amortizerja
-357 412 319 B zgornja "šalica" amortizerja

ležaj in udarno gumo se dobi v vsaki trgovini z avtodeli, priporočam kakšno boljšo znamko, za ostale dele pa bo treba na servis al pa na odpad :D :D

če sem kaj pozabil dopišite ali me popravite!
TJUNING PA TO...
Uporabniški avatar
super98
Mirko

Kraj: Ljubljana
Avto: Golf II G60, MB W123 coupe

Re: Golf II, ležaji in udarne gume od Mk3

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne Če Apr 01, 2010 10:43 pm

Tole gumo se da montirat tudi na navadne mortizerje od dvojke, ampak potem rabimo tudi del pod številko 34 (šalca za feder):

357 412 341 A

Gornja 'šalica' je lahko po želji tudi od dvojke ...pašeta obe (jaz imam na syncrotu ta ležaj in gumo od trojke, gornjo šalco pa od dvojke).
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

Vrni se na Triki in nasveti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost