Seveda prvo poberemo dolj kljuke. Držita jig 2 vijaka en od strani in en pod letvico na kljuki. Ko mamo kljuko dol je od zadaj en vijak , ki drži nek v komad in cilinder. to odšravfamo in ven pade to.
MKI cilinder

Ko vtaknemo ključ notri pa zgleda nekako tako ker ključ ni pravi

Ključ vzememo ven in tako lahko poberemo ven take majhne giljotince.

Kot je razvidno na sliki , se med seboj razlikujejo po poziciji luknje. Ene imajo luknjo nižje/višje kot druge.

Še prazen cilinder z vidnimi vzmetmi , ki držijo te jezičke v skkrajnih položajih.

Torej vtaknemo ključ noter in vidimo kateri jeziček štrli ven. Spet potegnemo ven ključ in izvlečemo tisti jeziček. Pogledamo na kaki višini ima okno/luknj in iz rezervnih jezičkov izberemo takega , ki ima luknjo na taki višini , da bo jeziček poravnan z obodom cilindra ko bo ključ vstavljen. Z nekaj igranja stvar zgleda takole.

Če jezički niso popolnoma točni si pomagamo z pilco in jih malo predelamo.
Kot vidimo jezički zdaj ne štrlijo več ven , kar omogoča vrtenje cilindra znotraj kljuke in avto lahko odklenemo.
Tu je vidna notranjost kljuke z kanali kamor se usedejo jezički in preprečijo, da se cilinder zavrti, ko ključ ni vstavljen oz je notri napačen ključ.

cilinder vstavimo v kljuko, ne pozabit na gumico , ki preprečuje vodi da gre noter, zadaj pa damo vzmet in tisti V komat in privijemo edini vilak.

To je to.
Tu sem še slikal panzer plato , ki sem jo zreskal z 1cm aluja. spodaj ima 1 mm rob ki se vsede pod kljuko.
In tu je še za referenco slikana ta stara krom kljuka poleg novejše plastične.

stari tip krom kljuk ima platično blendo , ki pa ima drugačen tip montaže kot te iz inaoksa na plastičnih kljukah

Če hočemo te montirat gor na krom kljuke je potrebno tista dva jezička odpilit in stvar zalepit z kakim silikonom.
Tako sem naredu jaz.