Zložljiv ključ

PREMAKNITE TOPICE NA SPLETNO STRAN OZIROMA V USTREZNE PODFORUME!

OdgovorNapisal/-a Hondi dne Ne Feb 19, 2006 11:17 pm

PA ŠE MOJA PREDELAVA KLJUČA:

Slika

Gre pa za Audi A4 ključ v katerega je vdelana "pamet" daljinca alarma in "ključ" od golfa 3.
Edina stvar ki ne deluje je tipka za prtljažnik ampak tudi to bi se dalo rešit z drugim tipom alarma samo mi je neuporabno (beri: ko odkleneš avto se itak prtljažnik odpre preko velikega mehanizma zadaj - original golf).
Slika

jasno originalna WFS deluje (wegfahr sperre oz blokada motorja) + dodanih je par blokad preko naknadno vgrajenega alarma (avto ima v originalu že alarm + dodal sem alarm, blokade in daljinsko CZ,UZ itd)

sem dal ključ naredit in ker ga striček "ni hotel " spiliti na koncu v obliko da bi "sedel" v original utor sem ga SAM spilil na roke

Je bil pa to nek Zlatko Jolič za Globusom v Kranju - je rekel - " se ne da, se bo zlomil" kar seveda ni res

vzel mi je 1100 sit za brušenje ključa (kot za golf 2ko) jasno BREZ WFS tuljavice (vrata odkleneš, zalaufa jasno ne).
potem sem pa "pamet" od Mete "presadil" v ohišje od audi ključa, po gorenjsko "pohvančov" :lol: ko solato:)

evo še original in "umbau" daljinec (jaz originalnemu rečem kar vaginalni, ker je tko majhen da bi ga lahko....:)

Slika
AUDI S3 APY,PASSI 4m AVF
Hondi
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a frcac dne Po Feb 20, 2006 12:01 am

No, narazen je šel ključ zelo lepo, šplenta je mal hecna ker je votla in če nimaš na koncu ravne igle jo samo odpreš in ne gre pol nikamor - tako da tukaj tehnika če ne gre vzameš večji kladu ne deluje najbolje. Jutri obdelam meček mojega ključa da bo lepo pasal, pa notri upam da vdelam daljinca od GTja.

Vsekakor predno ga zložim skupaj nazaj lepo poslikam kako in kaj. Mater bo fensi... ;)

Lp, Sašo
Uporabniški avatar
frcac
Propeler fahrer

Kraj: Godovič
Avto: BMW pa še en BMW

OdgovorNapisal/-a Hondi dne Po Feb 20, 2006 12:56 am

na željo Lobanje povem kako se tak ključ kot je moj audijev na sliki sploh odpre: torej na hrbtni strani kjer je audi znak vzameš mali vijač(iz ali V, torej šraufnciger po domače) pa PRI ODPRTEM KLJUČU imaš potem za zahaklat kjer je zareza in še potem kjer je hakl za obeske torej na zadnji strani
odhaklaš pokrov in maš koj baterijo na očeh, potem maš še 1 križni vijak malo večji in zadaj 2 mala

ko daješ ključ skup GA "naviješ" in potem sestaviš skup - logično če ga ne naviješ ne bo s fedrom nič torej ključ se ne bo odpiral
AUDI S3 APY,PASSI 4m AVF
Hondi
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a $küll dne To Feb 21, 2006 2:41 am

mene še zanima kako je s kodiranimi ključi. najbl me zanima kje točno je ta "koda"
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

Kraj: Kolombanburg
Avto: Audi urquatro 1981, Audi coupe GT 1982

OdgovorNapisal/-a BureK dne To Feb 21, 2006 12:22 pm

koda je ena taka mala crna stvar ki se nahaja nekje v kljucu, ponavadi je locena, tko da jo lahko poberes vn. neke vrste CHIP-a. tak podolgovat..nevem..odpri pa preglej. neki nimajo tega ampak je nekje skrita v samem kljucu (mislim, nisem siguren)
Uporabniški avatar
BureK
Z jogurtom

Kraj: predor Markovec
Avto: Rallye Golf

OdgovorNapisal/-a frcac dne To Feb 21, 2006 12:44 pm

Danes sem čisto nepričakovano prost... trikrat lahko pogruntate kaj sem se lotil delat po jutranji kavi... ;)

Sori, makro je ostril malo iz centra ampak... razlika med novim mečem in starim, ki ga je treba obdelat in vpasat

Slika

Zelo prav pride finomehanični primež (šraufštuk po domače) in mini vrtalnik s prav fino rezalko. Pa seveda zaščitna očala...

Slika

Pol se človek igra, po rokah valja kljunasto merilo (šubler) in nastane tole...

Slika

Originalna elektronika gre ven, s tem da je moja od GTja večja se notranji prostor obdela z minivrtalnikom in 2 mm rezkarjem... spet malo iigranja...

Slika

... ampak stvar na koncu paše notri kot ata na mamo. Elektronika ni prav obrnjena zaradi LEDice, jo moram odlotati, dati na fine podaljške in jo umakniti nekam kamor mi ne bo v napoto.

Slika

Končni rezultat nikakor ni švoh... še elektroniko dam notri pa bo prav fookiš (kot za eno navadno trojko)

Slika

Zaenkrat je to to. Ko bo pa kaj novega bom pridno gor napopal slikce in vmesni tekst kako in kaj - če že jaz izumljam toplo vodo, ni treba da jo še kdo drug :)

Lp, Sašo
Uporabniški avatar
frcac
Propeler fahrer

OdgovorNapisal/-a WolfSLO dne To Feb 21, 2006 8:45 pm

Lepo, da ste se vsi tega lotil :D

Kje pa ste nove ključe dobil?
Uporabniški avatar
WolfSLO
Novinec

OdgovorNapisal/-a MrLi dne To Feb 21, 2006 9:03 pm

[smilie=whistle.gif] [smilie=hmm.gif]

WolfSLO: Ko se ob priliki dobimo na kakšnem hladnem pivu, ti vse razložimo.
Do takrat pa naj ostane skrivnost :D [smilie=innocent.gif] [smilie=cool.gif]
DOBER PASULJ SE DALEČ SLIŠI!
Uporabniški avatar
MrLi
Resen človek :)

Kraj: Idrje
Avto: Mk2 Gti 8v

OdgovorNapisal/-a WolfSLO dne To Feb 21, 2006 9:27 pm

Sj mi skor na dvorišče hodte, pa niste nikol žejni :lol:
Uporabniški avatar
WolfSLO
Novinec

OdgovorNapisal/-a frcac dne So Mar 11, 2006 5:20 pm

Drugi del... Klaus zdaj pridno počiva pri ličarju in se na njem ful dogaja, tako da je čas za podelat par malenkosti.

Slika

Premaknit je treba LED diodo... skoraj finomehanični mini-ginekološki poseg oziroma operacija... seveda je pol treba obdelat ohišje (pa ne se spet zgražat da sem prefin) z mini-vrtalnikom in rezkarjem...

Slika

Uspelo mi je... po dolgem igranju kako in kaj. Ker ima moj GTjev daljinec samo eno tipko zdaj deluje samo srednja...

Slika

Edino kar me malček jezi je da je LEDica kar velika, ampak jo bomo že udesil. Kapljica epoksija z notranje strani bo naredila pravi mali čudež.

Slika

No, recimo da je to to. Z rezultatom sem zadovoljen, burčy hvala :)

LP, Sašo
Uporabniški avatar
frcac
Propeler fahrer

OdgovorNapisal/-a BureK dne So Mar 11, 2006 5:32 pm

a je ledica tako pomembna ? :)

lepo opravljeno delo
Uporabniški avatar
BureK
Z jogurtom

Kraj: predor Markovec
Avto: Rallye Golf

OdgovorNapisal/-a hard dne Če Maj 04, 2006 11:30 pm

No pa sem tudi jaz dočakal svoj ključ :)
sledila je manjša predelava-zgoraj že opisana in po slabi urci je moj G II postal par let mlajši po zaslugi lepega ključa :D
izdelek;Slika
ob priliki bom dal naredit novega (takega brez luknje) in pol bo kot novi :)

Zahvala za ključ gre Bureku!

Burchy hvala [smilie=beer2.gif]
Kris.
Uporabniški avatar
hard
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor
Avto: 8D

OdgovorNapisal/-a Vičo dne Pe Maj 05, 2006 12:39 am

Eno vprašanje glede teh ključev, pozabu vprašat v soboto: kako se kej obnesejo tile "predelani" ključi pri manualnem odklepanju, zaklepanju? Meni zgleda malce šwoh in se bojim da se z časom začne zvijat "meč" tam kjer je vpet?

Al imam samo jst trde ključavnice :) :?
Ladeluftgekühlt
Uporabniški avatar
Vičo
Stalni uporabnik

Kraj: Bistrc
Avto: '90 GTi G60

OdgovorNapisal/-a hard dne Pe Maj 05, 2006 12:42 am

Vičo napisal/-a:Eno vprašanje glede teh ključev, pozabu vprašat v soboto: kako se kej obnesejo tile "predelani" ključi pri manualnem odklepanju, zaklepanju? Meni zgleda malce šwoh in se bojim da se z časom začne zvijat "meč" tam kjer je vpet?

Al imam samo jst trde ključavnice :) :?

mislim da sem edini ki bom kurblal na roke -tako da ti bom povedal....

čez kak mesec ali dva :)
Kris.
Uporabniški avatar
hard
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor
Avto: 8D

OdgovorNapisal/-a frcac dne Pe Maj 05, 2006 9:27 am

Brez panike, jaz ga zdaj vsake toliko časa odklenem na roke (mi je dušo spustila baterija daljinca pa jo še nisem zamenjal). Veš da pomaga podmazat ključavnice... :)

Ko je spustila baterija, sem se kar pošteno namučil da sem po celi zimi spet vtaknil ključ v ključavnico, pa da so spustili vsi cilindri in se je ključ spet obrnil. Sploh ne vem če bi mi ratalo brez jinxa ki je za mano stal s hladno žujo... :D

Lp, Sašo
Uporabniški avatar
frcac
Propeler fahrer

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne Pe Maj 05, 2006 10:47 am

frcac napisal/-a:Sploh ne vem če bi mi ratalo brez jinxa ki je za mano stal s hladno žujo... :D

Lp, Sašo

Ne govori takih, ker bo folk mislu da sem kronik :D

Drugače pa jaz uporabljam tak predelan ključ že dobra dva meseca (daljinskega še nimam). Avto je odklenjen, zaklenjen in vžgan več 100x na dan :D in sploh ni nobene panike da bi se zlomu. Prvo kot prvo je ključ zelo trd, ključavnice pa na dvojki tudi zelo lepo delajo :wink:

Torej bo držalo, da treba spucat in namazat ključavnice, če rabite za odklepanje avta veliko sile in truda :D

Lp,
Marino
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a Hondi dne Pe Maj 05, 2006 12:52 pm

ključavnice na vratih, KAJ JE TO? :roll:
AUDI S3 APY,PASSI 4m AVF
Hondi
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne Pe Maj 05, 2006 1:31 pm

Hondi napisal/-a:ključavnice na vratih, KAJ JE TO? :roll:

Jugatdpoint! :wink: :D
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a lini dne Pe Maj 05, 2006 2:30 pm

Js bi tut tole mel je še kej na lagerju kje??? Da komu neki dam da mi da da bom mel pol da....... :twisted:
lini

OdgovorNapisal/-a Hondi dne Pe Maj 05, 2006 2:37 pm

je na lagerju
en spal as80 čeprav sem mnenja da je v audijev ključ ga spravit IZREDNO težko

boljš pol meta system
AUDI S3 APY,PASSI 4m AVF
Hondi
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a lini dne Pe Maj 05, 2006 11:32 pm

Kot sm že reku ne rabm met alarma kr že mam tazga ornk. Mel bi rajš kluč za zložt. Zdej majo vsi vaški šminkerji tole pa nebi rad zaostaju. :twisted:
lini

OdgovorNapisal/-a ChromArt dne Pe Dec 29, 2006 10:32 pm

Hondi napisal/-a:je na lagerju
en spal as80 ?eprav sem mnenja da je v audijev klju? ga spravit IZREDNO težko

boljš pol meta system

Mal reklame za Hondijeve Spale,čeprav sam tolče proti :) :

Dan po miklavžu je z ebaya prispel ključ (8.5 EUR),že par mesecev nazaj pa sem Petelinu speljal en lušten trak,ki si ga je prišvercal s Finske:

Slika

Takoj drugi dan na tržnico,da mi so mi naredili kopijo mojega ključa.Originala ne grem rezat.
Priročno prijemalo,ki je prvo prišlo pod roko,stisnit meča in kopijo zbrusit po originalu.Original je mnogo trši,tako da se s pilo lepo začuti,kdaj je dovolj:

Slika

Na videz je to to,kar se da narest s ključem v mojem primeru.
Ampak mi smo pionirji,bi reku Roki.
Zato nemudoma razkopljemo Spalov daljinec in nato še pazljivo odpremo
zložljiv ključ.Primerjava notranjih organov obeta mučno in delavno popoldne:

Slika

Spalu sem že odlotal nosilec baterije:

Slika

Nato liposukcija.Profesionalci se je seveda lotimo z laserjem:

Slika

Smo že bliže cilju:
Slika

Treba bo naredit tri povezave na baterijo,ko smo jih izgubili z rezanjem daljinca.Tisti štirje pini spodaj nas ne motijo,ker služijo samo za tovarniško kodiranje daljinca.Poskus vgradnje:

Slika

Zdaj pa težji del:če hočemo originalno trdoto tipk,je treba pač uporabit tiste z original daljinca.Seveda se morajo poklapati tudi funkcije tipk-zgoraj zaklep,spodaj odklep,sredina AUX funkcija.Tukaj se nam Murphy smeje v obraz:paše samo pozicija tipke za odklep,pini za zaklep so za 1 cm prenizko,pini za AUX so kar nekje ob strani,led dioda leži odžagana na robu mize........
Čas je za dva kofeta ! Če bi kadil,bi tu nedvomno pasal čik ali dva!

Slika

Kava zbistri glavo in zgladi živce,umiri roko s spajkalnikom in tako rata tole:
Slika

Za nosilec tipke za zaklep in za led diodo uporabimo pač odrezana koščka pertinaksa,ker nam funkcijsko ustrezata.Estetika.......,nikad čuo! :) Bolj pomembna je funkcionalnost in to,da bo stvar vsaj par let delala bp.Tipka za aux je križno prispajkana na stare pine za zaklep,ne sme pa delovati nanje.Služijo ji samo kot nosilec.Povežemo pa jih s tipko za zaklep na ločeni plošči zgoraj.Kontakte AUX tipke pa povežemo s pini AUX ob strani ploščice.

Še povezava napajanja na obstoječe kontakte baterije:

Slika

Vsaj bateriji sta identični-CR 2032,da se ne mučimo še s tem.
Vezje podložimo s koščki pene,da lepo nalega na zgornjo ploščo in se ji prilagodi.V mehanizem za zlaganje ključa kapnemo kanček olja,s kakršnim je stara mama podmazovala šivalni stroj,da se meč zlaga bolj gladko.Ploščico tiskanega vezja temeljito očistimo morebitne maščobe in paste za spajkanje,ker nam to povzroča preboj med nogami integriranih vezij in moti signal proti anteni.
Poudariti je treba še to,da se domet takega napol custom made daljinca zmanjša iz 50m na 10m zaradi antene,ki je zaradi pomanjkanja prostora ne moremo dovolj raztegnit.Meni je to dovolj,ker itak odklepam avto šele ko sem blizu njega in ne skozi okno stanovanja.
Na koncu ohišje pazljivo zapremo,očistimo in tečemo probat k avtu.

Slika

Seveda ima ključ tudi globljo funkcijo:motor bistveno bolj vleče,ventilov zjutraj sploh ne slišiš več,tretja šoba spet opravlja svojo funkcijo,avto postane pravi magnet za poglede mimoidočih.....
Kdor ni probal,ne razume.

LP,ChromArt
V dolini tihi je motorka pela...
Uporabniški avatar
ChromArt
Stalni uporabnik

Kraj: Stolovnik,KRŠKO
Avto: AUDI 80 TDI; GOLF 2 1.8 PB; GOLF 4 VAR TDI 4MOTION

OdgovorNapisal/-a Hondi dne So Dec 30, 2006 12:32 am

bravo
jaz sem sicer original vezje ponucal in to tako da sem vse dol zbrusil in so ostale le tipke,vezje od Mete pa spravil pod original vezje

prodam spal:)
AUDI S3 APY,PASSI 4m AVF
Hondi
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a fritz dne So Dec 30, 2006 5:25 am

se dobro da mas laser. ce ze estetika ni glih .., je pa vsaj orodje profi.
well done.
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

Kraj: tanajtabujsiklima
Avto: Golf Rallye G60

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne So Dec 30, 2006 10:33 am

Chromy, kapo dol... 8)

...mislim, da se boš mogu hmal jeb.... še z mojim ključem :D

Lp,
Marino
Uporabniški avatar