Menjava osvetlitve armaturke in stikal

PREMAKNITE TOPICE NA SPLETNO STRAN OZIROMA V USTREZNE PODFORUME!

Menjava osvetlitve armaturke in stikal

OdgovorNapisal/-a frcac dne To Feb 21, 2006 2:00 pm

Da začnemo počasi malo polnit forum ... V svojem prejšnjem GTiju sem se malo naveličal serijske zelene osvetlitve in ker severnjaki pravijo "Blauer macht glücklich" je bilo seveda treba probat. Po malo brskanja po netu sem naletel na zelo zelo zelo uporabno povezavo:

http://www.blauertacho.de/doc/

Nastalo je tole:

Slika

Slika

Visokosvetleče LED diode so res potrebne samo za osvetlitev števcev in LCD prikazovalnikov z zadnje strani, v stikala pa gredo notri lepo navadne LEDice. Veliko pomembneje je, da prej diode rahlo pobrusiš s finim brusinim papirjem in jih tako zmatiraš, da jim razbiješ konus svetlosti ki pride zaradi vgrajene leče precej fokusiran (odvisno od tipa diode). Plastične zelene folije v števcih in displejih zamenjaš z dvemi plastmi paus papirja - s tem dobiš zelo mehko svetlobo.

Tako sem naredil tri golfe II, zdaj se počasi lotevam moje trojke. Delo je vsekakor fino, zamudno in zahteva konkretno mero živcev in potrpljenja... rezultat je pa zelo všečen in opazen.

Lp, Sašo
Uporabniški avatar
frcac
Propeler fahrer

Kraj: Godovič
Avto: BMW pa še en BMW

OdgovorNapisal/-a BureK dne To Feb 21, 2006 2:21 pm

zanimivo. bos moj supervisor, ko se bom lotil tega delat sam :)
Uporabniški avatar
BureK
Z jogurtom

Kraj: predor Markovec
Avto: Rallye Golf

OdgovorNapisal/-a CABBY dne To Feb 21, 2006 5:15 pm

Tvoje delo sem videl in me je zelo mikalo, zato sem v svojem avtu naredil isto s tem da imam rdečo osvetlitev. Trenutno pa mi manjka samo še sredinski del konzole, kjer so gumbi za ogrevanje in BC. A se komu sanja, kako bi se dalo spremenit barvo na BC-ju (board computer) in kako naj rešim zadevo z gumbi za ogrevanje.

LP Luka
A guy told me one time:" Don't let yourself get attached to anything you're not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel a heat around the corner."
Uporabniški avatar
CABBY
Vulvo

Kraj: Celje - pravo srce Slovenije
Avto: Alte Mercedes mit 4 ventil technik

OdgovorNapisal/-a frcac dne To Feb 21, 2006 10:41 pm

Za LCDja je treba razkopat celoten števec tako da prideš zadaj, odstranit displeja in ven pobrat folije - potem pa notri vgradit LED diode. Poglej recimo kako se to naredi pri trojki na

http://www.blauertacho.de/doc/vw/golf_3 ... (motometer).htm

Najbolj pa mi smrdi tale sredinska konzola - še sreča da imam climatronic. Ena izmed možnih variant je tale

http://blauertacho.de/doc/vw/golf_3/Hei ... chtung.htm

... drugače pa bi jaz poizkušal s tremi visokosvetlečimi led diodami od zadaj, s tem da bi jih namestil v belo ohišje, tako da bi vsaka dioda svetila na en vrtljiv gumb.

LP, Sašo
Uporabniški avatar
frcac
Propeler fahrer

Kraj: Godovič
Avto: BMW pa še en BMW

Vrni se na Triki in nasveti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost