g60

PREMAKNITE TOPICE NA SPLETNO STRAN OZIROMA V USTREZNE PODFORUME!

g60

OdgovorNapisal/-a georginho dne Ne Maj 20, 2007 5:15 pm

Lep pozdrav!
Sem nov uporabnik foruma. Seveda pa imam eno vprašanje. :) Sem lastnik golf II g60 l. 91 in me zanima naslednje: zakaj mi avto slabše vžiga in se zaletava ko je hladen? Ko je avto na delovni temp. vžge normalno, vendar se še zmeraj zaletava oz. deluje neenakomerno (obratomer skače prbl. od 1600obr/min do 2300. V čem je težava?
GTI FOREVER!!!
georginho
Novinec

Kraj: Kočevje

OdgovorNapisal/-a WOB dne Po Maj 21, 2007 9:23 am

Zdaj da ti slabše vžiga so lahko krive svečke(mel ist problem, ni hotu zalavfat oz. ko je zalavfal je zgajnov tako da sem mislu da bo skoču motor izpod havbe, dokler nisem dal not original svečk)
Za ta avto so predpisane samo ene svečke in to original, dobiš jih na vsakem poblaščenem servisu cena tam okol 60evrov
Zdaj da se ti pa zaletava motor je lahko kriv ventil prostega teka, lahko je na laputi snet kak kabelček prever malo stanje okol motorja, če je kje kaj strgano oz. sneto ali bilo kaj podobnega.
Ker zdej tako toplo vodo odkrivat je težko, bi blo to treba v živo videt oz. slišat.
In še en nasvet če vam ga bo ratalo osposobit, ga pel na servis da ti ga nastavjo na fabrške nastavitve, ker to doma v garaži brez inštromentov nebo noben nastavu tako kot more, verjem mi.

LP Dejan
...ko zakoni fizike izginejo, in ko adrenalin zamenja kri..... Golf GTI G60
Uporabniški avatar
WOB
Kolpasan

Kraj: Črnomelj
Avto: Mk1 GTI, Mk1 Cabrio, Mk2 G60

OdgovorNapisal/-a super98 dne Po Maj 21, 2007 9:25 am

fovš luft, taplavi senzor za temp. vode, slaba masa...
TJUNING PA TO...
Uporabniški avatar
super98
Mirko

Kraj: Ljubljana
Avto: Golf II G60, MB W123 coupe

OdgovorNapisal/-a G-laden dne Po Maj 21, 2007 12:13 pm

Da ne odpiram nove teme bom kar tukaj vprasal ker je problem podoben...tudi meni avto slabo vziga,cevka za zavore in prosti tek se mi je stisnila tako da je zavora tako trda kot ce avto nebi bil prizgan.

Imam pa se en problem in sicer ko se avto segreje slabo vlece.

Mogoce kdo ve v cem je problem in ali kdo pozna kaksnega mehanika z gorenjske/LJ ki se spozna na g60 da bi pregledal in nastavil masino.

Hvala
LP
aufgeladen...
Uporabniški avatar
G-laden
Stalni uporabnik

Avto: mk2 ABF

OdgovorNapisal/-a georginho dne Po Maj 21, 2007 8:49 pm

G-laden napisal/-a:Da ne odpiram nove teme bom kar tukaj vprasal ker je problem podoben...tudi meni avto slabo vziga,cevka za zavore in prosti tek se mi je stisnila tako da je zavora tako trda kot ce avto nebi bil prizgan.

Mogoce kdo ve v cem je problem in ali kdo pozna kaksnega mehanika z gorenjske/LJ ki se spozna na g60 da bi pregledal in nastavil masino.

Hvala
LP

Dobrega mehanika je težko najti, sploh pa takšnega, ki se spozna na g60. Pri nas na kočevskem ne poznam nobenega. Imamo sicer pooblašeč servis, ki pa ima precej zasoljene cene. Tako, da tudi mene zanima, če je kakšen, ki se spozna na g60.
Hvala,lp
GTI FOREVER!!!
georginho
Novinec

Kraj: Kočevje

OdgovorNapisal/-a frcac dne To Maj 22, 2007 2:00 am

... glede zasoljenih cen... to je načeloma tudi res, samo "obračunaj" si vse poti, klice, iskanja, pijačke in tako naprej in tako nazaj - pa ni rečeno da bo narejeno tako kot naredijo tu (še enkrat pozorno beri WOBov post), oziroma kot naj bi naredili.

Ne vem od kje je že to, sam eni pravijo da "nisem tako bogat da bi kupoval poceni". Pa če vzameš da se en s tvojim avtom poigra za dve ure - več kot kajpavem ugibam 65? skoraj ne more bit. Drago da se odpelješ z dobro delujočim avtom?

Lahko noč, Sašo
Uporabniški avatar
frcac
Propeler fahrer

Kraj: Godovič
Avto: BMW pa še en BMW

OdgovorNapisal/-a WOB dne To Maj 22, 2007 9:49 am

G-laden napisal/-a:Da ne odpiram nove teme bom kar tukaj vprasal ker je problem podoben...tudi meni avto slabo vziga,cevka za zavore in prosti tek se mi je stisnila tako da je zavora tako trda kot ce avto nebi bil prizgan.

Hvala
LP

Kot sem že zgoraj napisal za slab vžig so lahko pri tem avtu krive svečke, ker imajo uni ponaredki ki se štejejo kot za taprave vse premlačno iskro in ne dajo od sebe kar bi morale. Lahko je pa tud kaj drugega, samo ne bomo tole tukaj odkril.
Kaj maš pa z tistimi cevkami bi blo pa treba videt, trd pedal maš pa lahko zarad zraka v sistemu, bi blo treba na novo prezračit.

Pa še nekaj ti polagam na srce ne tišči G60 mrzlega vsaj dokler se olje ne segreje vsaj na 90 stopinj, ker dolgo ga neboš ker ti bo lader zaribal. (dolga zgodba z ladrom pa z oljem)
Da ti pa slabo vleče je lahko kriv tudi g-lader (znucane lamele in ne dihta več tako kot bi moral, posledično ne fila več kaj zelo v kakih primerih tudi nič in rezultat je na dlani)

LP Dejan
...ko zakoni fizike izginejo, in ko adrenalin zamenja kri..... Golf GTI G60
Uporabniški avatar
WOB
Kolpasan

Kraj: Črnomelj
Avto: Mk1 GTI, Mk1 Cabrio, Mk2 G60

OdgovorNapisal/-a G-laden dne To Maj 22, 2007 11:42 am

Kar se tice cevk mi jih je kar naenkrat stisnilo(zavore,prosti tek) in od takrat avto rabi dalj casa da prizge...prej je normalno prizigal, svecke so pa original W6DPO.

Lader je znotraj kot nov, nobena lamela ni znucana,me pa zanima s katero napravo se lahko izmeri kompresijo ker MFA nimam?

LP
aufgeladen...
Uporabniški avatar
G-laden
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a frcac dne To Maj 22, 2007 11:46 am

G-laden napisal/-a:...ker MFA nimam?

:?:
Uporabniški avatar
frcac
Propeler fahrer

OdgovorNapisal/-a G-laden dne To Maj 22, 2007 11:55 am

frcac napisal/-a:
G-laden napisal/-a:...ker MFA nimam?

:?:

http://www.vwcorrado.de/forum/showthread.php?t=78174
aufgeladen...
Uporabniški avatar
G-laden
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a MERKLIN dne To Maj 22, 2007 12:03 pm

Rabim enga prevajalca da mi prevede postopek...jaz mam MFA, vendar nimam pojma kak bi to prevero [smilie=think.gif]
Uporabniški avatar
MERKLIN
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerc
Avto: VW Corrado G60

OdgovorNapisal/-a BureK dne To Maj 22, 2007 12:08 pm

kolko sm jst razumel je uni stari trik z MFA...torej drzis MFA, das kontakt, vzames kontakt, das spet in palis avto..pol se ti prikazejo neke varjanta skrite funkije. ene od teh kazejo tudi pritisk ladra.
Uporabniški avatar
BureK
Z jogurtom

Kraj: predor Markovec
Avto: Rallye Golf

OdgovorNapisal/-a MERKLIN dne To Maj 22, 2007 12:23 pm

Grem probat 8)
Uporabniški avatar
MERKLIN
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerc
Avto: VW Corrado G60

OdgovorNapisal/-a BureK dne To Maj 22, 2007 12:25 pm

kaze trenutno porabi, pritisk ladra in neki x ...menda..
Uporabniški avatar
BureK
Z jogurtom

OdgovorNapisal/-a frcac dne To Maj 22, 2007 12:28 pm

Bo dal Merklin za en pir pa bo...

------------------------------------------------------------------------------

Kako z MFAjem preveriti polnilni tlak Gjčka?

- ugasni motor
- MFA na pozicijo 2
- pritisni tipko na MFAju, daj kontakt, odvzemi kontakt, spusti tipko
- ponovno pritisni MFA tipko, vžgi motor, spusti tipko
- ko motor teče še enkrat pritisni MFA tipko in to kar vidiš ma MFAju je polnilni tlak

Polnilni tlak lahko dobro pomeriš samo pod obremenitvijo - najbolje v četri ali peti prestavi. Pri 5600 oz. 5800 obratih je polnjenje pri serijskem stanju motorja največje. Pri meritvi naj bi se motor pod obremenitvijo zasukal do 6000 obratov, tako da se res vzpostavi največji možen tlak.

Z originalno jermenico naj bi bil tlak polnjenja pri 0,7 bara. Ker pa so tri možne različice MFAja so od variante možni trije različni prikazi iste količine:

1. varianta: prikazana vrednost je štirištevilčna, MFA prikazuje vrednosti do 1700. Od prikazane vrednosti odštejemo tisoč in dobimo polnilni tlak. Primer: prikazanih 1700, odštejemo tisoč, polnilni tlak 0.7 bar

2. varianta: prikazana vrednost je trištevilčna, MFA prikazuje vrednosti do 700. Tu preračunavanje ni potrebno, MFA pokaže direktno vrednost polnjenja.

3. varianta: prikazana vrednost je trištevilčna, MFA prikazuje vrednosti do 200. Od prikazane številke do polnilnega tlaka pomaga spodnja tabela, pravilna vrednost za 0.7 bara je 193.

VDO-Instrument Motometer-Instrument Dejanski polnilni tlak
15........................................200..... ...................................0
55................................... ....400.........................................0
90........................................600..... ...................................0
127......................................800...... ..................................0
148.....................................1000...... .................................0
172.....................................1200...... ..............................0,2
192.....................................1400...... ..............................0,4
211.....................................1600...... ..............................0,6
228.....................................1800...... ..............................0,8
242.....................................2000...... ..............................1.0
255.....................................2200...... ..............................1,2

Upam da bo to komu v pomoč

------------------------------------------------------------------------------

@G-laden: Edino kar me bega je... kako pri G60 motorju nimaš MFAja?!

Zdej pa naprej mal šraufat... :)

Lp, Sašo
Uporabniški avatar
frcac
Propeler fahrer

OdgovorNapisal/-a BureK dne To Maj 22, 2007 12:32 pm

MFA drzis lahko tudi ves cas

lahko pa tudi spustis vmes, kot pise gor
Zadnjič spremenil BureK, dne To Maj 22, 2007 12:33 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
BureK
Z jogurtom

OdgovorNapisal/-a G-laden dne To Maj 22, 2007 12:33 pm

@frcac ti ze nick pove..g-laden ="skompresiran" ,stevec je ostal original brez mfa

LP
aufgeladen...
Uporabniški avatar
G-laden
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a hex dne Pe Jun 01, 2007 2:17 pm

kje pa je ta senzor za tlak namescen? jest sem to sprobal pa mi najvec ven da 861 :) najbrs senzor hin...
Uporabniški avatar
hex
Ima majhen penis

Kraj: koroška bela
Avto: '89 GTI 16V (ABF), '06 Audi A4 3.0 TDI quattro

Vrni se na Triki in nasveti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov