Kako? Nekje izvohaš zadnjo klop ustreznega tipa avtomobila (mislim da tu ne bi smelo biti težav z VAG grupo) in jo napadeš - iz nje je potrebno ven dobiti tole (če je klop boga gre z olfanožem in križnim vijačem ultrahitro - tri minutke pa je):
V mojem primeru sem iz precej zasvinjane zadnje klopi ven pobral tele vzglavnike za vgradnjo v mojo zadnjo klop ki je kot deljiva in izredno ohranjena.
Način same vgradnje je izredno preprost - malenkost je treba podreti klop, v katero bi radi to spravli notr. Gre enostavno tako da rob prevleke zagrabiš, potegneš nazaj in ga rahlo zavrtiš navzven... (poglej pločevinast rob, za katerega se plastična letvica zatakne in ga je na koncu potrebno prekriviti da prevleka ni ohlapna)
Tudi če klop do zdaj ni imela vzglavnikov, so v peni ustrezne luknje za vodila, v zadnji pločevinasti steni pa za samorezne vijake...
Peno samo dovolj odmakneš in na pločevinasto steno s kratkim in močnim vijačem privijačiš pločevinasti nosilec. Mal je treba potrpet, prva dva obrata gre na trdo da se vijak lepo usede, potem pa kar steče.
Klop lahko zdaj lepo sestavimo nazaj oziroma namestimo prevleko - pri tem se ponavadi ob začetnem podiranju klopi malo zvije zunanji pločevinasti rob, v katerega je zataknjena plastična letvica. Ko je prevleka na svojem mestu, z močnim stiskanjem ta rob lepo nazaj zakrivimo, če ne prevleka ostane ohlapna.
Ostane samo še tipanje kje so luknje oziroma kje je v klop vgrajen pločevinast nosilec vzglavnika - z olfa nožem na ustreznih mestih naredimo križne luknje in skozi nje v pločevinast nosilec zataknemo ustrezna vodila
Tisto vodilo z vzmetnim varovalom za ostranjevanje vzglavnika je pri obeh na desni strani, gledano v smeri vožnje. Končni rezultat
je varnejša, udobnejša in nenazadnje lepša zadnja klop. Če imamo vse oziroma original kose potem je tole res delo za četrt urce. Na ebay.de se kompleti zadnjih vzglavnikov skupaj z nosilcem, vodili in vijaki prodajajo nekje okrog 50 - 70?.
Sledi pa še par fotk kako podreti sprednje sedeže in iz njih pobrati elemente za njihovo gretje in te prestaviti v lepo ohranjene sprednje sedeže, ki zdaj gretja nimajo.
Lp, Sašo